Bandenservice

De bandenservice van AutoFirst Doornbos Beilen

Als u verschillende types banden gebruikt, verslechteren de rijeigenschappen. Daarom is het aan te bevelen op alle vier de wielen (en in ieder geval op elke as, dus op beide voorwielen en beide achterwielen) banden van hetzelfde type te gebruiken. Een nieuw reservewiel zou ook bij uw nieuwe bandenkeus meegenomen moeten worden. Als u twijfelt, plaatst u de banden met het beste profiel op de achteras. Bij de montage van banden worden altijd nieuwe ventielen gebruikt. Bij ons kunt u online uw banden kopen. Wel zo makkelijk en wij kunnen deze voor u monteren!

Gladde banden zijn niet geschikt voor natte, gladde en met sneeuw bedekte wegen. Slijtage-indicatoren in de lengtegroeven van de band waarschuwen als de band te ver afslijt. Ze worden zichtbaar als kleine dwarsverbindingen als het profiel tot 1.6 mm is gereduceerd. Eigenlijk moet u niet tot op dat moment wachten, omdat het uit veiligheidsoverwegingen verstandig is om uw banden al eerder te vervangen. In het geval van zomerbanden is vervanging aan te raden bij een profiel van 2 mm. Als het extra brede banden betreft, is 3 mm als ondergrens aan te raden. Winterbanden verliezen hun grip op met sneeuw bedekte wegen al bij een restprofiel van 4 mm. Het is dan ook aan te bevelen dat type banden bij 4 mm restprofiel te vervangen.

Digitaal uitlijnen

Een voertuig is goed uitgelijnd als alle componenten van de besturing en de wielophanging in goede conditie zijn en de wielen soepel rechtuit draaien. Een goede uitlijning is nodig voor een gelijkmatige slijtage en een precieze besturing. Ongelijkmatige slijtage van banden of veranderingen in het weg- of stuurgedrag van uw auto (naar één kant trekken) kan veroorzaakt worden door verkeerde uitlijning. Veel auto's hebben vandaag de dag ook achterwielophanging die kan worden uitgelijnd. Het kan zijn dat bij uw auto de voorwielen dienen te worden uitgelijnd, maar ook een uitlijning van alle vier de wielen kan nodig zijn, afhankelijk van de klachten die u heeft. De lage kosten van uitlijning betalen zich ruimschoots terug in een hoge kilometrage, prestaties en comfort.

Wieldoppen

Ook hebben wij een breed assortiment aan wieldoppen beschikbaar. Zo kunt u altijd een keuze maken die bij u past!  

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws over AutoFirst Doornbos.
Tevens ontvangt u ook tips, acties en aanbiedingen.

U kunt zich hier aanmelden.

Bovag garantie

Afleverpakketten

Bekijk onze occasion afleverpakketten

Lees meer
Bovag garantie

Onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang tips en nieuws voor maximaal rijplezier

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Wij zijn nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stuur een WhatsApp bericht naar AutoFirst Doornbos!

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk ons occasions aanbod

Lees meer